dilluns, 14 de febrer del 2011

Noves adquisicions a la biblioteca

Aquesta setmana volem fer-vos saber que, en aquests últims dies hem tingut molt en compte les idees i comentaris dels alumnes de l'assignatura de modalitat del batxillerat humanístic Literatura Universal. Amb ells hem estat explicant i veient a través de textos tota la qüestió de la narrativa medieval (les aventures del rei Artús, de Lancelot, de Tristany,... la matèria de Bretanya, vaja) i la poesia amorosa del segle XIV. La història de Dante i Beatriu i la de Petrarca amb Laura ens han tocat el fons del cor a tots! No cal perdre de vista que avui és el dia més romàntic de l'any!!!

Així doncs, seguint els gustos d'aquests nois i noies espavilats i amb ganes de veure coses noves, hem decidit comprar un volum que farà les delícies de qui estimi les novel·les d'aventures plenes de màgia, acció i romanticisme: Historia de Lancelot del Lago.

Per altra banda, com que la vessant més atípica d'un Dante i dels seus viatges a través del Més Enllà també ens atrauen, s'ha aconseguit el segon volum de la Divina Comèdia, corresponent al recorregut pel Purgatori, on el protagonista coneixerà tot un seguit d'ànimes ploroses però esperançades que li contaran per quins pecats són allà esperant el perdó. Ja teníem l'Infern i esperem que aquest any es publiqui aviat l'últim tram del viatge, el Paradís.
Estem esperant que ens arribin dues obres molt adients per aquest Sant Valentí: la Vita Nuova de Dante i el Canzoniere de Petrarca. Ai, els amors desgraciats, si en fan, de patir! Però quina passió...!