divendres, 21 de novembre de 2014

L'entrada que devíem al curs 13-14

Per excés de feina, desídia o oblit, el curs 13-14 no va tenir cap entrada en aquest bloc, o el bloc no va tenir cap entrada el curs 13-14, que pel cas, és el mateix. Així doncs, escric quatre ratlles amb la pretensió que facin de pont entre les passades entrades i les noves que es puguin generar a partir d'ara.

La Biblioteca de l'institut ha crescut, i ha crescut molt. Després de l'esporga de llibres obsolets que es va realitzar en cursos anteriors -i que encara continua-, s'han incorporat nous títols provinents dels departaments de llengües i  de donacions de professors i professores.

El curs va començar amb un nou i petit projecte: LECTURA A L'AULA. Amb l'objectiu de promoure el GUST PER LA LECTURA entre els alumnes del centre, dos cops per setmana i durant vint minuts, es fa lectura lliure, a l'hora de classe, amb el llibre que cada lector hagi triat. No direm que sigui fàcil: a vegades no ve gaire de gust llegir, a vegades hi ha un examen o una xerrada que no permet fer la sessió... Però treballar pel Gust per la Lectura és necessari i convenient pel bon progrés intel·lectual i acadèmic dels nostres alumnes.

Actualment són els alumnes de 1r, 2n i 3r d'ESO els que fan LECTURA A L'AULA, i s'ha realitzat un concurs amb els alumnes de 3r per a canviar-ne el nom, del qual properament en sabrem els guanyadors.

La Bibliosetmana va estar dedicada a les Biblioteques en temps de Guerra, i tots els alumnes de l'institut van baixar a la Biblioteca a escoltar-ne la xerrada. Una mica més avall us enllaço la presentació.

I els professors i bibliotecàries vam continuar formant-nos, i vam continuar llegint, i treballant per fer de la nostra Biblioteca un lloc millor, amb millors llibres i amb millors recursos.